Вітаємо, восьмикласники!
Продовжуємо вчитись робити десерти, які не потребують випікання. Сьогодні ми пропонуємо Вам зробити такий цікавий тортик з фруктами. Хоча зараз у продажу вже і з’явились полуниці, та вони недешеві. Їх можна замінити будь-якими фруктами. Цікавим сполученням будуть яблука, банани, ківі, апельсини тощо.
Інгредієнти:
500 гр. сметани
1 ст. цукру
3 ст. ложки желатину
300 гр. бісквіта (покупного або приготованого з будь-якого рецепту, також можна використати пісочне або будь-яке інше печиво)
полуниця,
виноград,
смородина,
ківі (можливі і інші ягоди)
Послідовність приготування:
1. 3 ст. ложки желатину заливаємо половиною склянки холодної кип'яченої води приблизно на 30 хвилин (до розбухання).
2. Сметану збиваємо з цукром. Желатин підігріваємо до розчинення (не доводячи до кипіння) і вводимо в сметану тонкою цівкою, помішуючи.
3. Глибоку миску застилаємо харчовою плівкою і на дно викладаємо ягоди, далі шар поламаного на маленькі шматочки бісквіта, знову шар ягід і т.д. Все заливаємо сметано-желатинової сумішшю. Ставимо в холодильник на 2 години.
4. Торт акуратно перевертаємо на блюдо. Якщо миска дуже глибока, шари заливаємо в міру укладання.
Для ласунів: кислі ягоди присипати цукровою пудрою.
Практична робота. Приготування тортика
В цій роботі вам слід приготувати тортик. Інгредієнти – фрукти та печиво добираєте за бажанням і фінансовими можливостями.
Виконання проекту розраховано на два тижні.
Для опанування даного проекту Вам потрібно буде:
Дібрати необхідні продукти та посуд.
Приготувати торик, оформити його та нагодувати їм родину.
Зробити презентацію. В презентації мають бути такі слайди:
назва проекту;
обґрунтування вибору інгредієнтів;
послідовність приготування тортика з покроковими фотографіями. Бажано подавати фотографії з Вашою присутністю;
орієнтовний розрахунок вартості продуктів;
висновки.
Під час виконання роботи не забутьте дотримуватись правил безпечної праці!
Порядок виконання роботи:
1) виконайте завдання;
2) сфотографуйте процес його виконання і готовий результат;
3) Відправте презентацію на електронну адресу.

Немає коментарів:
Дописати коментар